Управляващата Партия на справедливостта и развитието на Ердоган (ПСР), изисква от

...
Управляващата Партия на справедливостта и развитието на Ердоган (ПСР), изисква от
Коментари Харесай

Турция пуска Швеция в НАТО, след мир в Газа и Нетаняху пред Съда в Хага

Управляващата Партия на справедливостта и развиването на Ердоган (ПСР), изисква от Стокхолм писмена пътна карта за битка с тероризма, преди да изпрати законопроекта за гласоподаване.

ПСР в последна сметка ще се нуждае от поддръжката на 50-те члена от Партията на националистическото действие (ПНД) на неговият съдружен съдружник Девлет Бахчели, с цел да го одобри.

Кандидатурата на Швеция за НАТО рискува в допълнение закъснение в турския парламент, откакто ПНД обвърза разглеждането на документа с трайно помирение в Газа и последствия за Бенямин Нетаняху.

" Ако бъде реализиран непрекъснат мир сред Израел и Газа и бъде приета самостоятелна палестинска страна, ако Израел се съгласи да заплати репарации и в случай че Нетаняху бъде изправен пред съда в Хага, ние ще кажем ОК на участието на Швеция в НАТО ", цитира Bloomberg думите на Бахчели, визирайки израелския министър председател.

Бахчели многократно подлага на критика Швеция за изгарянето на Корана и хипотетичните терористични действия на нейна територия, само че не подлага на критика Ердоган, че е траял с кандидатурата на страната за НАТО.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР